W styczniu 2020 roku uruchomiliśmy lokalną Palarnię Kawy J.J. Darboven w Rumi. W związku z rosnącym zainteresowaniem kawą rzemieślniczą, w 2024 roku zmieniliśmy piec na większy. Dzięki innowacyjnemu podejściu do procesu palenia kawy oraz zastosowaniu nowoczesnych technologii, nasza palarnia osiągnęła nowy poziom jakości i smaku. Zainspirowało to nas do stworzenia nowej marki, która łączy tradycję z nowoczesnością. Chcemy, aby nasza kawa była symbolem pasji, rzemiosła i innowacyjności, dostarczając niezapomnianych doznań smakowych każdemu miłośnikowi tego napoju.
Wrzut surowej kawy
Etap suszenia
Etap brązowienia
Etap rozwoju
Zrzut upalonej kawy
Chłodzenie
"Po kilkunastu latach pracy jako trener w Akademii Kawy i Herbaty J.J. Darboven mam zaszczyt być roast masterem w Palarni Kawy J.J. Darboven. Mam nadzieję, że nowe kawy, które będziemy produkować spełnią Wasze oczekiwania i będziecie mogli cieszyć się jej smakiem i aromatem każdego dnia."